Bosch kondenzacijski bojleri (paketi)

Bosch kondenzacijski bojleri (paketi)
Kondenzacijska rješenja Bosch i Vaillant izvlače iz goriva maksimum topline. Jer, za razliku od konvencionalnih uređaja, kondenzacijska tehnika u proizvodnji topline dodatno koristi i toplinu kondenzacije sadržanu u dimnim plinovima.

Dok se kod klasičnih kotlova/bojlera mora izbjegavati kondenzacija dimnih plinova, a time i vlaženje ogrijevanih površina ložišta i izmjenjivača, kod kondenzacijske tehnike je izričito poželjna kako bi se latentna (skrivena) toplinska energija u vodenoj pari dimnih plinova dodatno iskoristila i predala sistemu grijanja kao dodatak. Upravo je ta toplina ona famozna razlika u iskoristivosti između klasičnih i kondenzacijskih sistema koju marketing koristi u promidžbi tipa „iskoristivost iznad 100%“.

Za razliku od klasičnih plinskih bojlera, kondenzacijski bojleri rade u niskotemperaturnom režimu rada što rezultira niskom temperaturom dimnih plinova. Iz tog se razloga dimovodni sistemi izrađuju se od specijalne vrste plastike koja podnosi temperature do 120°C. Sve komponente dimovodnog sistema moraju biti certificirane kako bi sistem radio ispravno i sigurno.

S plinskim kondenzacijskim kotlom kroz pretvaranje prirodnog plina u toplinu aktivno doprinosite zaštiti klime i okoliša
Prikaži: Popis i minijature / Minijature (grid)
Prikaži:
Sortiraj po:

Izdvojeni proizvodi


Bosch Eco 34 GC7000iW 30/35kW grijanje


19.375,00 kn
13.562,50 kn
Bosch Eco 35 GC7000iW 42kW grijanje


22.125,00 kn
15.487,50 kn