Bosch kondenzacijski bojleri (paketi)

Bosch kondenzacijski bojleri (paketi)
Kondenzacijska rješenja Bosch i Vaillant izvlače iz goriva maksimum topline. Jer, za razliku od konvencionalnih uređaja, kondenzacijska tehnika u proizvodnji topline dodatno koristi i toplinu kondenzacije sadržanu u dimnim plinovima.

Dok se kod klasičnih kotlova/bojlera mora izbjegavati kondenzacija dimnih plinova, a time i vlaženje ogrijevanih površina ložišta i izmjenjivača, kod kondenzacijske tehnike je izričito poželjna kako bi se latentna (skrivena) toplinska energija u vodenoj pari dimnih plinova dodatno iskoristila i predala sistemu grijanja kao dodatak. Upravo je ta toplina ona famozna razlika u iskoristivosti između klasičnih i kondenzacijskih sistema koju marketing koristi u promidžbi tipa „iskoristivost iznad 100%“.

Za razliku od klasičnih plinskih bojlera, kondenzacijski bojleri rade u niskotemperaturnom režimu rada što rezultira niskom temperaturom dimnih plinova. Iz tog se razloga dimovodni sistemi izrađuju se od specijalne vrste plastike koja podnosi temperature do 120°C. Sve komponente dimovodnog sistema moraju biti certificirane kako bi sistem radio ispravno i sigurno.

S plinskim kondenzacijskim kotlom kroz pretvaranje prirodnog plina u toplinu aktivno doprinosite zaštiti klime i okoliša.

                                                                                 KATALOG: BOSCH KONDENZACIJSKI UREĐAJI
Prikaži: Popis i minijature / Minijature (grid)
Prikaži:
Sortiraj po:

Izdvojeni proizvodi