DAIKIN ALTHERMA

DAIKIN ALTHERMA

KOMPLETNO RJEŠENJE ZA GRIJANJE I TOPLU VODU IZ OBNOVLJIVOG IZVORA ENERGIJE

Daikin dizalica topline u vašem domu može osigurati znatno učinkovitije grijanje za vaš dom. Ovisno o modelu i uvjetima, dizalica topline Daikin Altherma daje oko 5 kWh upotrebljive topline za svaki kWh utrošene električne energije. To znači da je otprilike 4/5 potrebne topline besplatno! To je dobro ulaganje. Njome također možete osigurati cjelokupni rješenje za grijanje i toplu vodu u kućanstvu. Kompletan sustav dizalice topline može se spojiti na solarne kolektore radi postizanja još veće energetske učinkovitosti. Korištenje sunčeve energije će vam pomoći u osiguravanju gotovo 60% vaših godišnjih potreba za toplom vodom.

preuzmite katalog

 

KLIMATIZACIJA

Uživajte u besprijekornom unutarnjem okolišu zahvaljujući Daikin integriranim sustavima koji će grijati i hladiti vaš dom kako bi održavali idealnu temperaturu bez obzira na vanjske vremenske prilike. Daikin elegantne unutarnje jedinice mogu ponuditi više od grijanja i hlađenja; one mogu osigurati regulaciju vlažnosti i ventilaciju svježim zrakom. Naše napredne inverterske i tehnologije dizalice topline mogu osigurati izvrsnu sezonsku energetsku učinkovitost tijekom cijele godine.

 SAVRŠENO ZA NOVOGRADNJU I REKONSTRUKCIJU (zamjenu postojećeg plinskog uređaja)

Široki asortiman proizvoda tvrtke Daikin u sustavu za grijanje u kućanstvu zadovoljit će sve vaše potrebe ukoliko obnavljate vaš dom, odnosno za projekte novogradnje. 


SUSTAV 3 U 1: GRIJANJE, HLAĐENJE I POTROŠNA TOPLA VODA   

Daikin Altherma je kompaktni sustav za grijanje i potrošnu toplu vodu sa opcijom za hlađenje. Na temelju tehnologije dizalice topline, predstavlja fleksibilnu i ekonomičnu alternativu klasičnim sustavima za grijanje. Sve značajke energetske učinkovitosti koje ima Daikin Altherma čine je idealnim rješenjem za smanjenje utroška energije i emisije CO2. 

DIZALICA TOPLINE

Dizalica topline Daikin Altherma koristi obnovljivi izvor energije: uzima toplinu iz vanjskog zraka. U zatvorenom krugu koji sadrži radnu tvar, stvara se termodinamički ciklus uslijed isparivanja, kondenzacije, kompresije i ekspanzije. Ovo "podiže" toplinu iz niže u višu temperaturnu razliku. Preko izmjenjivača topline dobivena toplina prenesena je u vaš dom distribucijskim sustavom tople vode. To mogu biti podno grijanje, niskotemperaturni radijatori i/ili ventilokonvektorske jedinice. Za hlađenje sustav radi obrnutim načinom.
 
Landing - why heat pump - 411x266
VISOKO UČINKOVITI SUSTAVDaikin Altherma može vaš dom zagrijati do 5 puta učinkovitije nego klasični sustavi za grijanje koji se temelje na fosilnim gorivima ili električnoj energiji. Iskorištenjem topline iz vanjskog zraka, sustav troši znatno manje energije dok vi uživate u stabilnoj i ugodnoj razini topline. Osim toga, zahtjevi za održavanjem su minimalni što operativne troškove čini niskim. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji kompresora, vaša je ušteda energije još veća.

Daikin Altherma katalog(PDF)

Kategorije