Niskotemperaturna monoblok Daikin Altherma

Niskotemperaturna monoblok Daikin Altherma

 SVESTRANI SUSTAV KOJI ODGOVARA VAŠIM ZAMISLIMA

 
Niskotemperaturna monobok Daikin Altherma idealana je za obnovu objekata visokih toplinskih učinkovitosti ili za nove kuće te se može lako prilagoditi konfiguriraciji sustava podnog grijanja, niskotemperaturnim radijatorima i ventilokonvektorima. Na taj način možete izgraditi univerzalni, sustav za grijanje s niskom porošnjom energije, optimalnim tehničkim karakteristikama i minimalnim pogonskim troškovima.

   

Zto monoblok?

Kao dodatak split sustavima Daikin Altherma, tvrtka Daikin je predstavila verziju monoblok u kojoj su svi hidraulični dijelovi smješteni unutar vanjske jedinice. U ovome sustavu cijevi za vodu, a ne cijevi radne tvari, idu izravno iz vanjske jedinice u objekt i tako instalateru ubrzavaju i pojednostavljuju ugradnju.

Dostupni učini za monoblok: 11, 14, 16 kW

Modularni sustav kombinira VRV tehnologiju s tehnologijom energetski učinkovite dizalice topline sustava Daikin Altherma

Cjenovno povoljnija alternativa bojleru na fosilna goriva

Altherma je posve usporediva konvencionalnim sustavima za grijanje, a razvijena je na osnovu tehnologije dizalice topline, koja je ekološki prihvatljiva, a pouzdana i jednostavna za održavanje.

Niska potrošnja energije i niska emisija CO2

Konvencionalna goriva postaju sve deficitarnija i sve skuplja i skuplja. Kako im raste cijena, tako jedan od najatraktivnijih obnovljivih izvora energije postaje tehnologija dizalice topline “zrak-voda” koji je, korištenjem besplatne energije iz okoline, najmanje tri puta učinkovitiji ukoliko ga uspoređujemo sa fosilnim gorivima. Također pri uporabi sustava nema direktne emisije CO2.

Jednostavno za instalaciju

Kompaktnu vanjsku jedinicu moguće je postaviti praktički bilo gdje izvan objekta, te nema potrebe za zemljanim radovima, bušenjima i sl. Unutarnji hidroblok ugrađuje se također bilo gdje unutar objekta, ali bez potrebe za zasebnim prostorijama, te bez potrebe za dodatnom infrastrukturom poput dimnjaka, spremnika goriva, priključaka za plin ili sl. Althermu je moguće povezati sa svim standardnim visokotemperaturnim radijatorima, a može se koristiti kod novih objekata, kao i kod adaptacije postojećih.

OGRJEVNA TIJELA

  • Podno grijanje
  • Niskotemperaturni radijatori
  • Konvektori dizalice topline
  • Ventilokonvektori

 

OPCIONALNO

  • Solarna oprema za proizvodnju tople vode

daikin monoblok altherma