Niskotemperaturna split Daikin Alterma

Niskotemperaturna split Daikin Alterma

Cjenovno povoljnija alternativa bojleru na fosilna goriva

Altherma je posve usporediva konvencionalnim sustavima za grijanje, a razvijena je na osnovu tehnologije dizalice topline, koja je ekološki prihvatljiva, a pouzdana i jednostavna za održavanje.

Niska potrošnja energije i niska emisija CO2

Konvencionalna goriva postaju sve deficitarnija i sve skuplja i skuplja. Kako im raste cijena, tako jedan od najatraktivnijih obnovljivih izvora energije postaje tehnologija dizalice topline “zrak-voda” koji je, korištenjem besplatne energije iz okoline, najmanje tri puta učinkovitiji ukoliko ga uspoređujemo sa fosilnim gorivima. Također pri uporabi sustava nema direktne emisije CO2.

 Jednostavno za instalaciju

Kompaktnu vanjsku jedinicu moguće je postaviti praktički bilo gdje izvan objekta, te nema potrebe za zemljanim radovima, bušenjima i sl. Unutarnji hidroblok ugrađuje se također bilo gdje unutar objekta, ali bez potrebe za zasebnim prostorijama, te bez potrebe za dodatnom infrastrukturom poput dimnjaka, spremnika goriva, priključaka za plin ili sl. Althermu je moguće povezati sa svim standardnim niskotemperaturnim radijatorima ili sustavima podnog grijanja, a može se koristiti kod novih objekata, kao i kod adaptacije postojećih.

OGRJEVNA TIJELA
  • Podno grijanje
  • Niskotemperaturni radijatori
  • Konvektori dizalice topline
  • Ventilokonvektori
DODATNA UGODA
  • Solarni sustav Za još veću učinkovitost i uštedu energije Daikin nudi cijeli solarni sustav. To osigurava do 70% energije potrebne da stvori svu toplu vodu u domaćinstvu.

daikin altherma lt split