Visokotemperaturna split Daikin Altherma

Visokotemperaturna split Daikin Altherma
  • smanjiti pogonske troškove
  • zadržati postojeće radijatore i instalaciju
  • kombinirana tehnologija dizalice topline
  • kompatibilnost sa solarnim kolektorima
  • niska potrošnja energije i niska emisija CO2
  • jednostavno za instalaciju

 

 

 

 

 

ZAMIJENITE BOJLER NA LAK NAČIN

Visokotemperaturna split Daikin Altherma osigurava jednostavnu zamjenu bojlera jer omogućuje više temperature vode od tradicionalnih sustava, uz istodobno manji utrošak energije.

ZADRŽITE POSTOJEĆE RADIJATORE I CIJEVI

Visokotemperaturna split Daikin Altherma osigurava temperature polaza vode do 80°C bez dodatnih električnih grijača. Zbog toga je idealno rješenje, jer se ne moraju mijenjati  standardni radijatori i spojne cijevi.

daikin ht alterma

 

Grijanje i potrošna topla voda za renovacije

Sustav grijanja s visokotemperaturnom Daikin Altherma za zamjenu klasičnih kotlova

Zamjena klasičnih kotlova

Visoka temperatura vode u sustavu Daikin Altherma idealna je za grijanje potrošne tople vode za Vaš dom. Ovaj sustav savršeno može zamijeniti klasičan kotao i spojiti se na postojeći cjevovod. Visokotemperaturni Daikn Altherma sustav stoga je idealno rješenje za renovacije. Split sustav sastoji se od vanjske i unutarnje jedinice te se može upotpuniti solarnom opremom.

Cjenovno povoljnija alternativa bojleru na fosilna goriva

Altherma je posve usporediva konvencionalnim sustavima za grijanje, a razvijena je na osnovu tehnologije dizalice topline, koja je ekološki prihvatljiva, a pouzdana i jednostavna za održavanje.

Niska potrošnja energije i niska emisija CO2

Konvencionalna goriva postaju sve deficitarnija i sve skuplja i skuplja. Kako im raste cijena, tako jedan od najatraktivnijih obnovljivih izvora energije postaje tehnologija dizalice topline “zrak-voda” koji je, korištenjem besplatne energije iz okoline, najmanje tri puta učinkovitiji ukoliko ga uspoređujemo sa fosilnim gorivima. Također pri uporabi sustava nema direktne emisije CO2.

Jednostavno za instalaciju

Kompaktnu vanjsku jedinicu moguće je postaviti praktički bilo gdje izvan objekta, te nema potrebe za zemljanim radovima, bušenjima i sl. Unutarnji hidroblok ugrađuje se također bilo gdje unutar objekta, ali bez potrebe za zasebnim prostorijama, te bez potrebe za dodatnom infrastrukturom poput dimnjaka, spremnika goriva, priključaka za plin ili sl. Althermu je moguće povezati sa svim standardnim visokotemperaturnim radijatorima, a može se koristiti kod novih objekata, kao i kod adaptacije postojećih.

OGRJEVNA TIJELA

Visokotemperaturni radijatori

OPCIONALNO

Solarna oprema za proizvodnju tople vode. Za još veću učinkovitost i uštedu energije Daikin nudi cijeli solarni sustav. To osigurava do 70% energije potrebne da stvori svu toplu vodu u domaćinstvu.